Vo FNsP J. A. Reimana zrekonštruovali časť internej kliniky

29.01.2008 Prešov

Prešov 29. januára (TASR) - Zlepšiť podmienky pre hospitalizáciu pacientov bolo cieľom rekonštrukcie časti II. Internej kliniky Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) Jána Adama Reimana v Prešove.
Rekonštrukcia lôžkovej časti spomínanej kliniky bola nevyhnutná. Jej technický stav bol absolútne nevyhovujúci z pohľadu pacientov aj zdravotného personálu. Rekonštrukciou vznikol na klinike vyšší komfort pre pacienta, pribudli samostatné sociálne zariadenia, nové plastové okná, podlahy, štandardné, ale aj nadštandardné izby. \"Táto rekonštrukcia prispeje k zlepšeniu zdravotnej starostlivosti a zároveň nám pomôže rozvíjať činnosť našej kliniky v rámci nových dimenzií. Snažíme sa o vytvorenie centier v zmysle perspektívy nášho zdravotníctva, konkrétne centra pre liečbu chronického zápalu čreva a centra pre liečbu vysokého krvného tlaku, \" uviedol dnes pre TASR prednosta kliniky Rudolf Novotný.
Podľa technicko-ekonomickej námestníčky FNsP Márie Miščíkovej plánovaná rekonštrukcia si vyžiada 4,4 milióna korún. Vedenie nemocnice plánuje v tomto roku s rekonštrukciou a presťahovaním priestorov, v ktorých sídli rýchla zdravotná pomoc s celkovými nákladmi zhruba päť miliónov korún. Z vlastných zdrojov chcú pokryť aj menšie úpravy, ktoré sa dotknú rekonštrukcií striech a pod. \"Zároveň pokračujú stavebné práce súvisiace s dodaním lineárneho urýchľovača. Tie budú hradené zo štátnych zdrojov, \" doplnila Miščíková.
 

Vyberte región